Καλό μήνα με MIUI!

MIUI-MOD-460x460

Όταν πριν λίγο καιρό γράψαμε για το Xiaomi Mi3 αναφερθήκαμε στη MIUI Rom.Δεκέμβρης μπήκε, ας κάνουμε και μια γνωριμία με την καταπληκτική κινέζικη Rom που έχει κατακλύσει το διαδίκτυο και συναρπάζει τους οπαδούς του Android που θέλουν να πειράξουν τη συσκευή τους και να εγκαταστήσουν μια διαφορετική Rom από τη μαμά stock.

H MIUI είναι μια σταθερότατη και καλογραμμένη Rom με εντυπωσιακό σχεδιασμό ,πλούσιο UI (User Interface, η διεπαφή του χρήστη με τη συσκευή του) , εντυπωσιακά γραφικά, που προσφέρει πολλές προχωρημένες λειτουργίες όπως δικό της file explorer , νέο media player και πρωτότυπο περιβάλλον για android συσκευές που προσεγγίζει το UI του Apple ios. Διατίθεται ως βασική Rom στα  smartphones της Xiaomi , προγραμματιστές της οποίας την εξελίσσουν!

miui_v5_by_iar7-d62vryt11

Είναι η δεύτερη δημοφιλέστερη custom Rom παγκοσμίως μετά την CyanogenMod  στην οποία θα αναφερθούμε σε προσεχές άρθρο. Το εκπληκτικό είναι ότι ανανέωση της έκδοσης της  MIUI γίνεται κάθε εβδομάδα!

Για να εγκαταστήσετε τη MIUI θα πρέπει φυσικά να υπάρχει συμβατή έκδοση με τη συσκευή σας. Η Rom έρχεται σε δύο βασικές γλώσσες στα κινέζικα και τα αγγλικά, η ελληνική όμως κοινότητα έκανε το θαύμα της και τη μετέφρασε στα ελληνικά. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα του επίσημου fan-club της χώρας μας στο xiaomi-miui.gr/.

Υπάρχουν 30 επίσημες MIUI Roms και 104 ανεπίσημες οι οποίες βασίζονται στο jellybean. Ετοιμάζονται και υποστηρίζονται από τους προγραμματιστές της MIUI και είναι πλήρως λειτουργικές.Οι ανεπίσημες Roms συνήθως βασίζονται στη επίσημη Rom της συσκευής, ή είναι ακόμα σε επίπεδο Beta, ή βασίζονται σε AOSP(Android Open Source Project) Roms ,δηλαδή είναι ένα project με τα τμήματα ανοικτού πηγαίου κώδικα του Android και φυσικά με τους δημιουργούς κάτω από τον έλεγχο της ομάδας της MIUI.Άν και δεν έχουν τη σφραγίδα της επίσημης ,είναι σχεδόν πλήρως λειτουργικές και μπορεί κάποια στιγμή να γίνουν και επίσημες.Αν έχετε σκοπό να εγκαταστήσετε μια επίσημη Rom θα έχετε μια συσκευή τόσο λειτουργική όσο και με τη μαμά εγκατεστημένη Rom ενώ όσοι επιλέξετε μια ανεπίσημη μπορεί να αντιμετωπίσετε ορισμένα bugs(π.χ. αυξημένη κατανάλωση ή κάποιες επανεκινήσεις)  τα οποία εξαρτώνται από τη συσκευή σας. Θα τις βρείτε στο en.miui.com και στο  miuiandroid.com .

Πώς το κάνετε λοιπόν αν δείτε ότι η συσκευή σας υποστηρίζεται και θέλετε να πειράξετε λίγο τη συσκευή σας; Καταρχήν πρέπει να έχετε εγκατεστημένη μια custom recovery.Στη συνέχεια πρέπει να κατεβάσετε τη Rom στην εσωτερική μνήμη της συσκευής σας. Κάνετε επανεκίνηση στη recovery και από εκεί παίρνετε backup ,το λεγόμενο Nandroid backup.Στη συνέχεια οπωσδήποτε πάλι μέσα από τη recovery πρέπει να κάνετε wipe (διαγραφή δεδομένων) σε data και cache.Τέλος επιλέγετε το αρχείο της Rom που κατεβάσατε το οποίο είναι σε μορφή zip και πάντα μέσα από τη recovery το φλασάρετε.

miui_v5_by_grzesek-d5z3l5h_zps8b68658a

Για όσους δεν έχουν η διάθεση να ασχοληθούν με τέτοια επικίνδυνα αθλήματα η MIUI μας έχει αφήσει παρακαταθήκη έναν απλό και λειτουργικότατο file explorer , τον Mi File Explorer τον οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ .

Μόλις πριν λίγες  μέρες εμφανίστηκε στο Google Play  ο Launcher της MIUI για όλες τις συσκευές android που μπορείτε να τον βρείτε εδώ και να τον δοκιμάσετε, κάτι θα σας θυμίσει!… Επίσης  θα βρείτε και την οθόνη κλειδώματος της MIUI εδώ.Και στις δύο εφαρμογές θα βρείτε πάρα πολλά θέματα ,wallpapers, εικονίδια, ringtones για να ομορφύνετε τη συσκευή σας και να μπείτε έστω και έτσι στο μαγικό κόσμο της MIUI Rom!

wpid-Screenshot_2012-04-27-19-50-30-253x450

Σχολιάστε εδώ

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s