Επιτέλους ήρθε! Ελληνική φωνητική υπαγόρευση κειμένου και αναζήτηση!

Καιρός δεν ήταν; Επιτέλους είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα η δυνατότητα να υπαγορεύουμε κείμενο με τη φωνή μας αλλά και να κάνουμε αναζήτηση μιλώντας Ελληνικά στο Google Now!

Για να ενεργοποιήσουμε τις λειτουργίες που η Google αποφάσισε επιτέλους να διαθέσει στη χώρα μας πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις της Android συσκευής μας και μετά: Γλώσσα και εισαγωγή > Φωνητική αναζήτηση > Γλώσσες > Ελληνικά (Ελλάδα).

2014-10-04_11-47-53

Έτσι υποστηρίζεται η Ελληνική φωνητική αναζήτηση στο «Google Now» αλλά προσοχή! Αν επιλέξετε τα Ελληνικά ως τη βασική γλώσσα, χάνετε την υποστήριξη του «Ok Google» !

2014-10-04_11-49-49

Η πιο ενδιαφέρουσα εφαρμογή όμως αυτής της αναβάθμισης έχει να κάνει με την υπαγόρευση κειμένου στα Ελληνικά! Πηγαίνοντας στην εφαρμογή των μηνυμάτων και μετά στη σύνθεση μηνύματος, σας εμφανίζεται το μικροφωνάκι πάνω στο εικονίδιο με τη γλώσσα επιλογής του κειμένου.

2014-10-04_11-46-55

Απλά πατήστε το συνεχόμενα και θα ενεργοποιηθεί η φωνητική λειτουργία. Τώρα πλεον αν μιλάτε καθαρά και αργά και αν φυσικά είστε online θα μπορείτε να υπαγορεύετε με τη φωνή σας τα μηνύματα που θα στέλνετε στους φίλους σας! Το δοκιμάσαμε και δουλεύει σχετικά καλά!

*Σημείωση: Αν δεν βλέπετε το μικρόφωνο πάνω στο εικονίδιο με τη γλώσσα πηγαίνετε στις ρυθμίσεις και εκεί επιλέξτε «μικρόφωνο».

Δυστυχώς δεν λειτουργούν οι φωνητικές οδηγίες (π.χ «ξύπνα με στις 8 το πρωί») ενώ μην περιμένετε φωνητική απάντηση όπως στο εξωτερικό. Ολες αυτές τις δυνατότητες τις περιμένουμε στο άμεσο μέλλον, η αρχή έχει γίνει απο τη Google.

Προσοχή! Στα διάφορα forums έχουν αναφερθεί προβλήματα αδυναμίας της επιλογής στα Ελληνικά από χρήστες κυρίως εκδόσεων του Jelly Bean. Κάντε μια επανεκκίνηση στη συσκευή σας αν έχετε κάνει τις παραπάνω ρυθμίσεις και δεν έχετε αποτέλεσμα και μην αγχώνεστε, σιγά σιγά η αναβάθμιση θα έρθει σε όλους, λίγη υπομονή χρειάζεται!

2 Comments

    1. Δυστυχώς φίλε κατά την Ελληνική φωνητική πληκτρολόγηση δεν υποστηρίζονται τα σημεία στίξης, συγνώμη που δεν το ανέφερα! Η Google πρέπει να το διορθώσει γρήγορα, μόνο την τελεία μπορείς να χρησιμοποιήσεις λέγοντας «point» ή «period» αλλά και αυτό πιάνει μια φορά στις δέκα και καταντάει πολύ εκνευριστικό… 😦

Σχολιάστε εδώ

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s