Πώς να ρουτάρετε τα Nexus σας μόλις πάρουν το Lollipop!

To Android Lollipop 5.0 φθάνει σιγά-σιγά στις Νexus συσκευές. Ο Chainfire, γνωστός και μη εξαιρετέος γκουρού του Android, φροντίζει να σας δείξει ένα πολύ εύκολο τρόπο για να τις κάνετε root!

Η εφαρμογή CF-Auto-Root του Chainfire έχει ήδη αναβαθμιστεί ώστε να κάνει root στις Nexus συσκευές:

  • Nexus 4
  • Nexus 5
  • Nexus 7 2012
  • Nexus 7 2013
  • Nexus 9
  • Nexus 10

To πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να μπείτε στη σελίδα του Chainfire και να κατεβάσετε το αρχείο zip που είναι το κατάλληλο για τη συσκευή σας.

                                Φλασάροντας  μέσα από τον bootloader.

Aν δεν είστε έμπειρος χρήστης απλώς συνεχίστε, γιατί η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή ακόμα και για τους αρχάριους!

  • Για να μπείτε στον bootloader απενεργοποιήστε πρώτα τη συσκευή σας και χρησιμοποιήστε πατημένα ταυτόχρονα τα πλήκτρα VolumeUp + VolumeDown + Power button. Μπορείτε επίσης να μπείτε στον bootloader χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή από το Google Play όπως το Quick Boot.
  • Αποσυμπιέστε το αρχείο zip που κατεβάσατε στον υπολογιστή σας. Στον φάκελο που το κάνατε θα δείτε 2 υποφακέλους image και tools και 3 αρχειάκια, ένα για Windows, ένα για Linux και ένα για Mac. Θα χρησιμοποιήσετε αυτό που πρέπει ανάλογα με το λειτουργικό που έχετε στον υπολογιστή σας.
  • Συνδέετε τη συσκευή σας με καλώδιο USB με τον υπολογιστή και κλικάρετε το αντίστοιχο αρχείο. Θα σας ανοίξει κονσόλα και θα σας καθοδηγήσει με αναλυτικές οδηγίες (πχ στα Windows θα πρέπει να πατήστε συνδυασμό πλήκτρων Ctrl + C για να προχωρήσει).
  • Πατήστε το πλήκτρο VolumeDown της συσκευής σας ώστε να δείτε στην οθόνη της να αλλάζει από «Start» σε «Restart Bootloader και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο «Power» για να επανεκκινήσει ο bootloader.

Aυτό ήταν! Θα εμφανιστεί ένα κόκκινο Android ρομποτάκι. Πατήστε «Enter» και περιμένετε ένα λεπτό για να ανοίξει η συσκευή σας.

Είστε root! Μπορείτε να βρείτε την εφαρμογή SuperSU ενώ αν θέλετε να το επιβεβαιώσετε χρησιμοποιήστε το προγραμματάκι Root Checker.

Προσοχή! Από τη στιγμή που ξεκλειδώνει ο bootloader γίνεται επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων οπότε κρατήστε αντίγραφα ασφάλειας των δεδομένων σας!

Περισσότερα για το μάγκα Chainfire μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του στο Google + ενώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στη σελίδα των XDA Developers εδώ.

Σχολιάστε εδώ

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s