Σε ένα χρόνο θα μπορούμε να καταγράφουμε με τα smartphones 4Κ βίντεο στα 120 καρέ το δευτερόλεπτο!

 

Το 2016 θα είναι γεγονός η καταγραφή βίντεο πολύ υψηλής ανάλυσης 4Κ στα 120 καρέ το δευτερόλεπτο με το νέο chip Cortex-A72!

Aν έχετε δει βίντεο σε πολύ αργή κίνηση θα έχετε σίγουρα εντυπωσιαστεί με τις λεπτομερείς και εκπληκτικές εικόνες! Πρόκειται για ένα κόσμο, πολύ διαφορετικό από αυτόν που ζούμε και έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε…

Mε το νέο τσιπ της ARM θα μπορούν οι ναυαρχίδες των εταιριών που θα το χρησιμοποιήσουν, να καταγράψουν βίντεο στην σούπερ UHD ανάλυση των 4Κ ( 3840 x 2160 pixels ) στα 120 καρέ το δευτερόλεπτο!

Τι σημαίνει αυτό; To βίντεο θα μπορεί να επιβραδυνθεί μέχρι 5 φορές χωρίς να χάσει σε τίποτα από την εκπληκτική λεπτομέρεια της ανάλυσης 4Κ! Να σημειώσουμε ότι αυτή η ανάλυση προσφέρει τετραπλάσια οπτική πληροφορία από την καθιερωμένη πλέον υψηλή ευκρίνεια των 1920 x 1080 pixels.

Τι συμβαίνει σήμερα; Tα κορυφαία smartphones μπορούν να καταγράψουν 4Κ βίντεο μόνο για 5 λεπτά και αποκλειστικά στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο (30fps) δηλαδή σε κανονική κίνηση.

Όσον αφορά την καταγραφή βίντεο σε αργή κίνηση, τα καλύτερα Αndroid τηλέφωνα καταγράφουν σήμερα σε 120 fps slow motion (5 φορές πιο αργό από τη κανονική κίνηση), αλλά μόνο σε ανάλυση 1280 x 720 pixels !

Στην μεγαλύτερη ανάλυση των 1920 x 1080 pixels μπορεί να καταγραφεί σήμερα βίντεο slow motion μόλις στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο (60 fps) και μόνο με επεξεργασία μέσω software μπορεί να επιταχυνθεί άλλες δύο φορές…

Πηγή

Σχολιάστε εδώ

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s