Διαβάστε για τη νέα οθόνη της ναυαρχίδας της LG που έρχεται μέσα στον Απρίλιο και μάθετε για τις αναλύσεις και τα ppi!

 

Αυτή τη φορά δεν ανακοινώθηκε αύξηση της ανάλυσης για την οθόνη ενός από τα top smartphones για το 2015. Η LG κατάλαβε ότι αλλού πρέπει να δοθεί το βάρος από τους κατασκευαστές έξυπνων τηλεφώνων!

Από την υψηλή ανάλυση των 1920 x 1080 pixels, το marketing έφερε μέσα στο 2014 αναλύσεις ακόμα μεγαλύτερες για τα Android smartphones. Έτσι φτάσαμε στην ανάλυση των 2560 x 1440 pixels για τις ναυαρχίδες των κατασκευαστών.

Φήμες μάλιστα λένε ότι μέχρι το τέλος του 2015 θα εμφανιστούν συσκευές με ανάλυση Ultra HD, δηλαδή με ανάλυση 3840 × 2160 pixels!!! Πόσοι από εσάς έχετε τηλεοράσεις στο σπίτι σας με ανάλυση μεγαλύτερη από 1920 x 1080 pixels;

Μιλάμε δηλαδή για 3.686.400 pixels (εικονοστοιχεία) που υπάρχουν στην οθόνη των κορυφαίων συσκευών του σήμερα, ενώ όταν παρουσιαστούν τηλέφωνα με την τελευταία ανάλυση θα φτάσουν τα 8.294.400 pixels!!!

Δύσκολα θα διακρίνετε pixels σε ένα σύγχρονο smartphone, η πυκνότητα τους στις καλύτερες συσκευές φτάνει τα 573 ppi δηλαδή 573 pixels ανά ίντσα (2,54 εκατοστά)!!!

Δείτε στην εικόνα πως είναι τα 10 και τα 20 ppi και κάντε μόνοι σας τη σύγκριση με τα 300 ή με τα 573 ppi…

ppi-1-

Σκεφτείτε ότι το ανθρώπινο μάτι πολύ δύσκολα διακρίνει μεγαλύτερη πυκνότητα από 300 ppi οπότε καταλήγουμε ότι το marketing έχει βάλει το χεράκι του ή καλύτερα και τα δυο χεράκια του…

Η LG έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και δεν ανακοίνωσε μεγαλύτερη ανάλυση αλλά βελτιώσεις στην LCD οθόνη των 2560 x 1440 pixels με την οποία πρόκειται να εφοδιάσει την νέα της ναυαρχίδα! Υπόσχεται λοιπόν σε σχέση με τις LCD οθόνες της ίδιας ανάλυσης που κυκλοφορούν:

  • 50% μεγαλύτερη αναλογία αντίθεσης
  • 30% περισσότερη φωτεινότητα
  • ίδια κατανάλωση
  • μεγαλύτερη ευαισθησία στην αφή
  • μικρότερο πάχος

Τη νέα οθόνη θα τη δούμε στην καινούρια ναυαρχίδα της LG, το πολυαναμενόμενο LG G4, το οποίο πρόκειται να παρουσιαστεί στις 28 Απριλίου.

Εκεί θα δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος ή πόσο καλύτερη οθόνη βάζει η LG ως αντιπαράθεση στον ανταγωνισμό!

Σχολιάστε εδώ

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s