Διαβάστε για το πόσο πολύ έχει εξαπλωθεί το Android στον κόσμο σήμερα!

 

Το Android έχει κυριαρχήσει στον Τεχνολογικό κόσμο. Τα νούμερα της έκθεσης της OpenSignal είναι εντυπωσιακά!

Ίσως θα έχετε ακούσει ή διαβάσει τον όρο Android fragmentation, κατακερματισμός του Android κατά τη μετάφραση. Tι σημαίνει όμως αυτό;

Υπάρχει τεράστιος αριθμός Android συσκευών, οι οποίες έχουν διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, ( διαφορετικά μεγέθη οθόνης, διαφορετικοί επεξεργαστές, κάμερες, μνήμες, μπαταρίες κ.λ.π.). Οι χιλιάδες αυτές διαφορετικές συσκευές “τρέχουν” και διαφορετικές εκδόσεις του Android με πιο πρόσφατη την Lollipop 5.1 μέχρι και την πιο παλιά καταμετρημένη σήμερα, την Froyo 2.2!…

Τα καλά και τα κακά του Fragmentation

To μεγαλύτερο θετικό είναι αυτό που έδωσε στο Android την τεράστια δημοφιλία στην εποχή μας. Το γεγονός δηλαδή ότι μπορούμε να αγοράσουμε όποια Android συσκευή θέλουμε, ανάλογα με το κέφι μας και τη δύναμη της τσέπης μας.

Οι τιμές έχουν πέσει και κάτω από τα 50 ευρώ για να μπορεί ο καθένας να αποκτήσει μια Android συσκευή, ενώ οι απαιτητικοί θα βρουν ακριβώς αυτό που τους ενδιαφέρει χωρίς να κάνουν καμμία υποχώρηση!

Δεν μας περιορίζει τίποτα, ενώ θα έχουμε πάντα δωρεάν την καινούρια έκδοση του Android, αν βέβαια το “επιτρέπει” η συσκευή που διαθέτουμε!…

Το μειονέκτημα του fragmentation χτυπάει κυρίως τους developers των εφαρμογών, στους οποίους προσθέτει έξτρα δουλειά, αφού πρέπει να λάβουν υπόψιν τους πολλούς παράγοντες (ανάλυση οθόνης, επεξεργαστής κ.λ.π.) ώστε να υποστηρίζονται οι εφαρμογές που δημιουργούν, από το όσο το δυνατόν περισσότερες συσκευές.

Ένα άλλο μειονέκτημα του fragmentation έχει να κάνει με την καθυστέρηση της ενημέρωσης των συσκευών με τις νέες εκδόσεις του Αndroid και την γκρίνια των καταναλωτών που την ακολουθεί!

Η μεγάλη έρευνα και έκθεση της OpenSignal

H OpenSignal μέσα από την ομώνυμη Android εφαρμογή της έβγαλε για τέταρτη συνεχή χρονιά την ετήσια έκθεση της για το Android fragmentation. Nα σημειωθεί εδώ ότι στην έρευνα δεν μετέχουν συσκευές από την Κινέζικη αγορά καθώς στην Κίνα δεν είναι διαθέσιμο το Play Store, οπότε δεν υπάρχουν και δεδομένα από εκεί!

Οι αριθμοί της έκθεσης

 – Δείγμα 682.000 συσκευών

 – 24.093 διαφορετικές συσκευές – μοντέλα για το έτος 2015. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μιλάμε για τα μοντέλα των κατασκευαστών Android! Πέρυσι η ίδια έκθεση μιλούσε για 18.796 διαφορετικές Android συσκευές, ενώ για το 2013 ο αριθμός ήταν 11.868! Σε δύο χρόνια δηλαδή τα μοντέλα (tablets ή smartphones) με Android υπερδιπλασιάστηκαν!…

 – Η Samsung συνεχίζει να κυριαρχεί στην παγκόσμια αφορά αν και είναι σε πτώση σε σχέση με τα περσινά νούμερα. Κατέχει το 37.8% του μεριδίου της αγοράς, έναντι του 43% πέρυσι.

 – Υπάρχουν 1.294 διακριτοί κατασκευαστές Android σύμφωνα με τα στοιχεία της OpenSignal!

 – Οι 3 πιο δημοφιλείς συσκευές είναι 3 τηλέφωνα της Samsung, το Galaxy S3, το Galaxy S5 και το Galaxy S4!

Οι πίνακες

Οι κατασκευαστές Android συσκευών (Tα κουτάκια αντιπροσωπεύουν τα μοντέλα του κάθε κατασκευαστή)

Android_Fragmentation_Report_August_2015-1

Οι συσκευές ανά εταιρεία

Android_Fragmentation_Report_August_2015-2

 Η αναλογία των εκδόσεων Android σήμερα στον κόσμο

Android_Fragmentation_Report_August_2015-3

Αναλυτικά την έκθεση της OpenSignal μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Σχολιάστε εδώ

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s