Πώς να αυξήσετε πολύ εύκολα τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας!

 

Δείτε τα απλά βήματα που πρέπει να κάνετε για να κρατήσει πολύ περισσότερο η μπαταρία της Android συσκευής σας!

Δεν πρόκειται για πυρηνική φυσική, ούτε ανακάλυψα τη νέα Γη. Απλώς εδώ παραθέτω κάποιες απλές αλλά ουσιαστικές κινήσεις, που αν τις κάνετε θα έχετε έξτρα μπαταρία για αρκετή ώρα ακόμα. Πιστέψτε με, ακόμα και μισή ώρα παραπάνω να κερδίσετε, θα το εκτιμήσετε ιδιαίτερα, ειδικά αν δεν έχετε πρόσβαση στο φορτιστή σας όταν η μπαταρία σας αρχίζει και τα …παίζει!

Μέχρι λοιπόν να έρθουν οι super ουάου μπαταρίες του μέλλοντος που θα αντέχουν πολλές ημέρες χρήσης χωρίς φόρτιση (λέμε τώρα…), δοκιμάστε τα παρακάτω και θα με θυμηθείτε…

 • Ξεκινάμε από το προφανές, χρησιμοποιείτε ΠΑΝΤΑ τον αρχικό φορτιστή που σας παρέχεται, μην αλλάζετε φορτιστές με τα άλλα μέλη του σπιτιού σας και αν χρειαστεί να αλλάξετε μπαταρία ή φορτιστή προτιμήστε τα επίσημα προϊόντα του κατασκευαστή.
 • Μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης σας, οι περισσότεροι την ξεχνάμε στο maximum. Στο 50 με 60% είστε καλυμμένοι και ήδη μόνο με αυτό το βήμα έχετε εξοικονομήσει σημαντική ενέργεια…
 • Απενεργοποιήστε την προσαρμοσμένη φωτεινότητα, αρκετές φορές δεν κάνει σωστή δουλειά και επίσης καταναλώνει έξτρα μπαταρία για να δουλέψει σωστά.
 • Μειώστε το χρόνο απενεργοποίησης της οθόνης σας στα 30 δευτερόλεπτα για να μην πω στα 15, πάλι μια χαρά θα είστε…
 • Απενεργοποιήστε το ledάκι ειδοποίησης αν πραγματικά δεν το χρειάζεστε από Ρυθμίσεις > Ήχος και ειδοποιήσεις και ξετσεκάρετε το φως ειδοποίησης.
 • Το ίδιο κάνετε και με τη δόνηση στις κλήσεις, ενεργοποιήστε την όταν πραγματικά σας είναι απαραίτητη, μέσα από το παραπάνω μενού.
 • Σας αρέσουν τα live wallpapers; Και εμένα, αλλά… Αν ήδη χρησιμοποιείτε ένα, δοκιμάστε να το απενεργοποιήσετε και θα δείτε αμέσως μεγάλη διαφορά!
 • Ενεργοποιήστε τη βελτιστοποίηση της μπαταρίας από Ρυθμίσεις > Μπαταρία > Περισσότερα
 • Χρησιμοποιήστε το Wi-Fi μόνο όταν η οθόνη είναι ανοικτή, από Ρυθμίσεις > Wi-Fi > Διαμόρφωση Wi-Fi ή για προχωρημένους > Διατήρηση Wi-Fi στην αδράνεια > Ποτέ.
 • Αν δεν θέλετε κάποια εφαρμογή να τρέχει στο παρασκήνιο μπορείτε να τις επιλέξετε μέσα από Ρυθμίσεις > Εφαρμογές και να πατήσετε Αναγκαστική διακοπή.
 • Απενεργοποιήστε τις υπηρεσίες που δεν χρησιμοποιείτε, π.χ. Bluetooth, GPS, κλπ…

Δοκιμάστε να κάνετε όλα αυτά μαζί και θα δείτε πραγματική και σημαντική βελτίωση της κατανάλωσης της μπαταρίας σας και θυμηθείτε να τα εφαρμόσετε και στο μέλλον…

Σχολιάστε εδώ

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s