Μαθαίνοντας από την εφαρμογή Cyberkid, προστατεύετε τα παιδιά σας από τα πονηρά μονοπάτια του διαδικτύου και σώζετε ζωές!

 

Το διαδίκτυο κρύβει πολλούς κινδύνους, ειδικά για τα παιδιά. Η εφαρμογή Cyberkid ενημερώνει για την ασφαλή πλοήγηση στο internet και τους κινδύνους που υπάρχουν, αλλά και ευαισθητοποιεί όλους μας!

Να μια εφαρμογή χρυσάφι από το Google Play! H Ελληνική Cyberkid είναι μία πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που υλοποιείται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη χορηγία της εταιρείας «WIND ΕΛΛΑΣ» στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών ηλικίας μέχρι 18 ετών, καθώς και των γονιών τους σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Μέσα από την Android εφαρμογή της Cyberkid μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις πλευρές του διαδικτύου, και τις θετικές αλλά και τις αρνητικές, ειδικά αν έχετε παιδιά. Θα βρείτε πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να πλοηγηθείτε με ασφάλεια αλλά και για όλους τους πιθανούς κινδύνους που μπορείτε να αντιμετωπίσετε.

Ως γονείς θα μάθετε πολλά και ως άνθρωποι θα μπορέσετε να δείξετε την ευαισθησία σας καταγγέλοντας άσχημες συμπεριφορές και τα κακώς κείμενα που θα συναντήσετε στο διαδίκτυο, αλλά και σώζωντας ανθρώπους σε περιπτώσεις απόπειρας αυτοκτονίας, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει, καθώς έχουν αναφερθεί πολλές περιπτώσεις ακόμα και στη χώρα μας…

cyberkid-2

Διαβάστε για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και για την προστασία των παιδιών σας από διάφορα κακοποιά στοιχεία που δρουν σε αυτά αλλά και για την παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο. Μάθετε για τα προσωπικά δεδομένα, για το Phising, για το Spamming, για τις απάτες με τις πιστωτικές κάρτες, για την ηλεκτρονική απάτη και για άλλα πολλά!

Γίνετε ενημερωμένοι πολίτες καθώς μπορείτε να επισκεφτείτε και την ιστοσελίδα του Cyberkid για πολλά περισσότερα εδώ, όπως και τη σελίδα της κοινότητας του Cyberkid στο Facebook εδώ.

Μέσα επίσης από την εφαρμογή μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να καταγγείλετε ή για να σώσετε μια ζωή!

cyberkid-3

Τέτοιες εφαρμογές θα πρέπει να υπάρχουν προεγκατεστημένες στις Android συσκευές μας… Το Cyberkid θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.

button-get-it-on-google-play-

Aπαραίτητη σημείωση: Aφορμή για να γράψω το παρόν άρθρο πήρα από το κείμενο του Άγγελου Κυρίτση στο πραγματικά πολύ αξιόλογο site τεχνολογίας PCsteps. Tα εύσημα σε αυτόν για το υπέροχο και Ανθρώπινο άρθρο του και σε όσους έφτιαξαν αυτή την καταπληκτική εφαρμογή…

Σχολιάστε εδώ

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s