OnePlus 3 vs LeEco Le Max 2. Τα καλύτερα Κινέζικα στο πιάτο σας!

 

Οι Κινέζοι κάνουν πλέον θαύματα. Κοντράρουν τις γνωστότερες ναυαρχίδες στα ίσα, μόνο που οι δικές τους έχουν τη μισή τιμή!

Σήμερα το μενού περιλαμβάνει OnePlus 3 και LeEco Max 2. Aν γυρίζαμε στις αρχές του 2014 και λέγαμε ότι αυτές οι δύο εταιρείες θα έβγαζαν μοντέλα που θα κόντραραν στα ίσα τα κορυφαία Samsung, HTC, LG και Sony θα μας τρόλαραν μέχρι τελικής πτώσεως. Και όμως είναι αλήθεια, το είδαμε και αυτό. Με 400 ευρώ το One Plus και με 20 ευρώ λιγότερο το LeEco Max 2 μας δίνουν πάρα πολλά με πολύ λιγότερα από όσα έχουμε συνηθίσει…

Μια εισαγωγή για να ξέρετε.

Η One Plus ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2014 με το OnePlus One φέρνοντας την επανάσταση καθώς η σχέση τιμής-απόδοσης ήταν σούπερ! Δυστυχώς όμως αυτό το τηλέφωνο και ο απόγονος του, το One Plus 2 ήταν δυσεύρετα καθώς η εταιρεία τα πούλαγε μόνο με προσκλήσεις. Για το One Plus 3 όμως δεν ισχύει αυτό και μπορείτε να το παραγγείλετε κατευθείαν από τη σελίδα της One Plus με 399 ευρώ χωρίς μεταφορικά στο χρώμα του γραφίτη.

Η LeEco είναι άλλη φάση. Πρόκειται για τη LeTV που πλέον έχει κλείσει πολλά στόματα και που πριν λίγους μήνες άλλαξε τα ονόματα για τα τηλέφωνα της. Μιλάμε για μια διαδραστική πλατφόρμα που παρέχει βάσεις δεδομένων για ταινίες, κινούμενα σχέδια, ειδήσεις και ότι άλλο έχει να κάνει με ψυχαγωγία και ενημέρωση, κάτι σαν το Kινέζικο Youtube! Η Leshi Television (LeTV), για να προωθήσει τις υπηρεσίες της ανέπτυξε Smart τηλεοράσεις και την άνοιξη του 2015 ξανοίχτηκε στα Android τηλέφωνα. Αποτέλεσμα; Mέσα σε 3 μήνες κατάφερε να πουλήσει 1.000.000 τηλέφωνα! Μετά από αυτό όλα έγιναν πολύ απλά…

OnePlus 3 vs LeEco Le Max 2.

Le Max 2 VS OnePlus 3-1-

Η σύγκριση ξεκινάει. Οι τιμές είναι κοντά, 399 ευρώ για το OnePlus 3 και 379 ευρώ για το LeEco Le Max 2 στο Gearbest στο πρωτότυπο χρώμα ροζ-χρυσό! Πάμε να τα δούμε βήμα-βήμα!

Κατασκευή και οθόνες.

Μεταλλικό σασί με συμπαγή κατασκευή και για τα δύο με μπαταρίες μη αποσπώμενες. Το βάρος του Le Max 2 είναι 185 γραμμάρια και έχει διαστάσεις 156,8 x 77,6 x 8 χιλιοστά. Έρχεται σε 3 χρώματα χρυσό-ροζ, ασήμι και γκρι. Τα OnePlus 3 μέτρα 152,7 x 74,7 x 7,4 χιλιοστά και ζυγίζει 158 γραμμάρια. Είναι διαθέσιμο και αυτό σε 3 χρώματα γκρι-γραφίτης, μαύρο και χρυσό. 

Πιο βαρύ το Le Max 2, έχει όμως να υποστηρίξει μεγαλύτερη οθόνη ενώ βάρος προσθέτει και το γυαλί που το καλύπτει μπροστά και πίσω. Με διαγώνιο 5,7 ίντσες, η οθόνη του έχει ανάλυση 2Κ, δηλαδή 2560 x 1440 pixels. Το OnePlus έχει διαγώνιο οθόνης 5,5 ίντσες και αρκείται στην κλασική ανάλυση FHD, δηλαδή 1920 x 1080 pixels. 

Το OnePlus έχει Amoled οθόνη και προστατεύεται από γυαλί Gorilla Glass 4! Το Le Max 2 απαντά με μεγαλύτερη ανάλυση αλλά η οθόνη του προστατεύεται από γυαλί Gorilla Glass 3.

Le Max 2 VS OnePlus 3-2-

Δύναμη, δύναμη, δύναμη!

Εδώ το τερματίζουν και τα δύο. Κορυφαίοι επεξεργαστές και 6 GB RAM! Oκταπύρηνοι Snapdragon 820, χρονισμένοι στα 2.2 GHz για το ΟnePlus 3 και στα 2,15 GHz για το LeMax 2. Αμφότερα φοράνε την κορυφαία κάρτα γραφικών Adreno 530. 64 GB αποθηκευτικός χώρος και για τα δύο! Δεν δέχονται όμως επέκταση sd καρτών.

Κάμερες και μπαταρίες.

Οι βασικές κάμερες εδώ είναι Sony. To LeMax 2 έχει τον αισθητήρα IMX230 με ανάλυση 21 Mp και το OnePlus 3 τον αισθητήρα IMX298 με ανάλυση 16 Mp. Oι φακοί έχουν το ίδιο διάφραγμα f2.0, ενώ και οι δύο κάμερες έχουν αυτόματo σταθεροποιητή εικόνας ( OIS ).

Αμφότερα μπορούν να καταγράψουν βίντεο με ανάλυση 4Κ στα 30 fps, καθώς και βίντεο στα 720p σε αργή κίνηση 120 fps. H μπροστινή κάμερα και στα δύο έχει ανάλυση 8 Mp.

To LeMax 2 έχει μπαταρία με χωρητικότητα 3100 mAh με υποστήριξη για γρήγορη φόρτιση ενώ το OnePlus 3 έχει μπαταρία 3000 mAh και γρήγορη φόρτιση 0 μέχρι 60% σε 30 λεπτά!

Le Max 2 VS OnePlus 3-3-

Πολλά καλούδια και για τα δύο!

Εδώ θα βρείτε τα πάντα!

  • Αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων στο φυσικό κουμπί Home για το OnePlus3 και στην πίσω πλευρά για το LeMax 2.
  • Την καινούρια θύρα USB Type-C, ξέρετε, αυτή που φτιάχτηκε για γκαντέμηδες τύπους σαν κι εμένα που σπάνια πετυχαίνουν με την πρώτη να συνδέσουν με τη σωστή πλευρά το καλώδιο USB… 😀
  • Φυσικά υπάρχει NFC και 4G τελευταίας γενιάς
  • Το LeMax 2 δεν έχει υποδοχή ακουστικών αλλά μπορούν να συνδεθούν μέσω της θύρας USB Type-C. Έχει όμως σύνδεση με υπέρυθρες, κάτι που δεν έχει το OnePlus 3.
  • To OnePlus 3 τρέχει Android 6.01 Marshmallow και το LeMax 2 το δικό του UI το οποίο είναι προσαρμοσμένο στην τελευταία επίσης έκδοση του Android.
  • Kαι τα δύο είναι δίκαρτα με 2 Nano SIM.

H γνώμη του AlldayAndroid.

Tα είδατε. Με λιγότερο από 400 ευρώ τα έχετε όλα, ποιότητα, εμφάνιση και τις κορυφαίες επιδόσεις της αγοράς. Γιατί λοιπόν να δώσετε τα διπλά; Μμμμμ;

Δείτε τα επίσημα βίντεο

Για το OnePlus 3

Για το LeEco Le Max 2

Σχολιάστε εδώ